marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  România pregătește a treia cerere de plată din cadrul PNRR, după aproape jumătate de an. Ce promite ministrul Câciu

  de - | 6 septembrie 2023, 8:00 AM | Naţional

  0

  Pentru că nu au fost gata la timp reformele agreate cu Comisia Europeană, România pregătește abia acum a treia cerere de plată din cadrul PNRR, cu o întârziere de aproape jumătate de an, potrivit Pro TV.

  Cel mai greu obiectiv este reforma pensiilor speciale. Ministrul Fondurilor Europene promite însă că cererea completă va fi gata până pe 15 octombrie.

  Din 79 de ținte, câte sunt în total în cererea a treia de plată a României, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, sunt realizate doar 64. Una va fi restructurată, așa că rămân 14 restante. Majoritatea vor fi gata la finalul acestei luni, promite ministrul responsabil.

  Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, a declarat următoarele: „90% până la 30 septembrie și un jalon sau două sunt cu termen 15 octombrie. Cererea de plată 3 ar trebui să fie gata cel târziu pe 15 octombrie.”

  Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a făcut promisiunea în Parlament, unde a fost audiat. Însă discuțiile s-au aprins repede.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.