A trecut încă un an degeaba! „Casa noastră se clădește pe negativism și batjocură, iar arădenii s-au scârbit”

  de Lucian Dănilă | 22 mai 2019, 7:02 PM | Sport | Topic special

  1

  Un an de zile a zburat, iar arădenii, mai ales cei care iubesc, simpatizează sau pur și simplu asistă la meciurile echipei UTA, nu au avut parte de nicio bucurie. Echipa se zbate în mediocritate, iar stadionul, acel stadion lăsat moștenire de familia baronului Francisc von Neumann, demolat și reconstruit de cinci ani, pare că nu se va mai ridica niciodată… A trecut un an de când suporterii au inaugurat fictiv arena din Calea Aurel Vlaicu, cea care timp de aproape 70 de ani a fost casă pentru UTA. A trecut un an și o zi de la expirarea termenului la care trebuia să fie finalizat stadionul.

  De când a fost demolat stadionul UTA, la Londra s-a demolat și s-a construit un stadion de 80.000 de locuri în doi ani, cel al lui Tottenham, la Budapesta, Groupama Arena s-a construit într-un an (22.000 de locuri), iar pentru UTA s-a renovat o arenă – Motorul – de 4.000 de locuri pe care dacă se așează un copil pe scaun acesta se crapă… Mai mult decât atât, pe Motorul s-a pus un gazon sintetic care, pe lângă că este vălurit și de proastă calitate, pe termen lung a făcut ca UTA să aibă cei mai mulți jucători accidentați din Liga a 2-a. Așa-i când politicienii decid ce este mai bun pentru sportivi…

  Arena din Calea Aurel Vlaicu, căreia nici nu îi spunem numele până nu va fi finalizată ci eventual îi spunem pentru moment „betoanele lui Falcă”, chiar așa și arată. O construcție din beton aruncată printre blocuri la care lucrează o mână de muncitori cu viteza melcului bolnav de gripă…

  Este încă un aspect trist din viața cotidiană a Aradului, un oraș care – cel puțin din declarațiile politicienilor – este primul la toate, dar în realitate suntem un orășel de provincie prăfuit, cu un centru în paragină, care ne situăm între prosperele Oradea și Timișoara. Chiar vedeam un material video în care primarul Falcă se lăuda că la Arad au venit să muncească oameni din Vaslui, din Botoșani, din Gorj sau Suceava. Da, Ghiță Falcă, pentru tine e o laudă asta, e o laudă probabil pentru că ai teleormanizat Aradul și din punct de vedere al infrastructurii, și din punct de vedere al mentalității. Acei oameni au venit la Arad tocmai pentru că arădenii nu mai puteau trăi decent aici și au ales fie străinătatea, fie Oradea, Timișoara, Cluj Napoca sau București. Aradul a rămas mic, iar stadionul este chiar o oglindă a lui din ultimii ani. Aradul se dezvoltă în ritmul în care se ridică acest stadion din Calea Aurel Vlaicu.

  Cea mai mare durere o provoacă chiar suporterilor, iar aceștia au trimis un comunicat pe Facebook pe contul Ultras Arad pe care îl puteți citi mai jos:

  „Pe 22 mai 2018 ne-am strâns cu toții în stradă, lângă șantierul de la stadion, pentru a cere finalizarea lucrărilor într-un mod inedit: am creat o inaugurare fictivă cu bilete de intrare și panglică.

  Aproximativ 500 de arădeni au fost prezenți la protest, iar alte câteva sute au promovat acest eveniment. Acțiunea noastră a avut ecouri mari, știrile despre aceasta ajungând în media locală și națională. Împreună le-am arătat cât de important este clubul UTA pentru orașul Arad celor care au uitat acest lucru și am demonstrat faptul că fanii utiști reprezintă încă o voce puternică și o comunitate unită.

  De la cei tineri, care s-au atașat de UTA din poveștile auzite în familie, până la cei mai în vârstă care au apucat să privească UTA triumfând, am strigat cât am putut de tare că ne dorim din nou performanțe în fotbal, ne dorim să ne bucurăm cât mai repede de noua casă care i se pregătește clubului nostru și ne dorim un club profesionist din toate punctele de vedere. Am făcut acest lucru manifestându-ne pașnic.

  Din păcate s-a demonstrat încă odată că nimănui nu îi pasă de noi și cu atât mai puțin de acest mare simbol al orașului. Proiectul noii arene Francisc Neuman s-a transformat în timp, din ceea ce se dorea a fi un mare pas înainte, într-un blestem ce a distrus identitatea echipei UTA tocmai la rădăcină. Șantierul stadionului, plin de probleme despre care nu dorește să răspundă nimeni, a devenit reflecția a tot ce se întâmplă în ultimele sezoane în clubul nostru.

  Când va fi terminat stadionul sau dacă va fi terminat vreodată nu știm să vă spunem, însă e clar că locul în care utiștii veneau odinioară ca într-un templu nu va mai aduna pentru multă vreme de acum încolo atâtea zâmbete și ochi visători ca înainte… chiar și după ce va fi finalizat. Noua înfățișare a casei noastre se clădește pe negativism și batjocură, iar arădenii s-au scârbit de mult deja de promisiuni nerespectate, așteptare și chin.

  Bucuria revederii, peste cine știe cât timp, pe noul stadion modern, va fi mai degrabă un sentiment forțat pentru că Aradul nu va uita niciodată această perioadă neagră din istoria sa.

  Peste o lună, pe 21 iunie, se împlinesc 5 ani de când am călcat pentru ultima dată pe stadion! Unii am îmbătrânit, alții au închis ochii pe veci și nu vor mai apuca să se întoarcă ,,acasă”…”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e și vina voastră pt ca a-ți acceptat sa fiți umiliți de acest tovarăș de duzina numit Falca după ce la-ti înjurat ani la rand v-ați întors la mila lui și acum la fel sa comportat ca si un parvenit pe meleaguri arădene batandusi joc de tot ce a fost frumos în acest oraș transformându-l într-un sătuc mediocu la fel ca și persoana sa.
   Iar toți acei ce lau votat ani la rand sunt la fel de vinovați ne realizând ca acest oraș merita mai mult un om adevărat cum au și acele orașe la care se face referire dar au preferat sa stea acasă sa nu ii intereseze cine ne conduce.

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.