A tăiat mai mulți arbori nemarcați de pe proprietatea personală din zona Codruțești. A fost prins de jandarmi

  de Special Arad | 8 martie 2017, 3:41 PM | Urmăriți

  1

  Sâmbătă, 4 martie, un echipaj al Postului de Jandarmi Ordine Publică Stațiunea Balneoclimaterică Moneasa din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat un bărbat care tăia arbori în zona Codruțești de pe raza localității Rănușa, județul Arad.  

  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că Ionel B, de 58 ani, domiciliat în localitatea Rănușa, a tăiat de pe proprietatea personală mai mulți arbori nemarcați, însumând 7.2 m³, în valoare totală de 1823 lei.

  A fost solicitată prezența unui specialist silvic, pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.

  Având în vedere că Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate constituie infracțiune conform Legii 46/2008, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

  Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.