joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  A scăzut cofinanţarea pentru proiectele europene ale IMM-urilor din judeţul Arad

  de - | 16 decembrie 2022, 7:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  În această săptămână, la Timişoara, a avut loc, timp de două zile, prima şedinţă a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, pe ciclul de finanţare 2021-2027.

  În cadrul acestei şedinţe de lucru, s-a găsit o soluţie pentru stimularea absorbţiei fondurilor europene a întreprinderilor mici şi mijlocii din vestul României. Iniţial, cofinanţarea propusă era de 25% pentru judeţele Arad şi Timiş, având în vedere gradul de industrializare a celor două judeţe.

  La solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, s-a realizat o analiză mai detaliată a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene de către întreprinderile mici şi mijlocii arădene, ajungându-se la concluzia că scăderea cofinanţării ar putea contribui la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. Acesta a fost scenariul pentru care a pledat şi pe care l-a susţinut Iustin Cionca. În urma dezbaterilor, s-a decis ca pentru întreprinderile mici şi mijlocii din judeţul Arad cofinanţarea obligatorie a proiectelor să scadă de la 25% la 17%. Astfel, firmele vor beneficia de cele 8% în plus, ceea ce pentru bugetele lor reprezintă un mare câştig. Practic, este vorba de încă 8% care pot fi folosiţi pentru investiţii, în principal în echipamente, utilaje, dezvoltarea afacerii.

  „Mulţumesc echipei ADR Vest care a înţeles argumentele mele şi care a luat în considerare propunerea noastră de reducere a cofinanţării pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Important este ca fondurile europene să ajungă la aceste companii, pentru că ele sunt adevăratul motor de dezvoltare economică a comunităţilor, în special cele de dimensiunea oraşelor din judeţul Arad. Am încredere că şi firmele vor fi astfel mai interesate să aplice pentru proiecte de finanţare, aşa cum administraţia judeţului o face cu mult succes, în ultimii ani”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.