joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A sărbătorit titlul de campioană câştigat de Napoli apoi a fost arestat. Italianul era dat în urmărire de 11 ani

  de - | 5 august 2023, 9:14 PM | Internaţional

  0

  Un italian dat în urmărire de 11 ani a fost arestat în Grecia, unde fusese văzut sărbătorind titlul istoric de campioană a Italiei câştigat de Napoli, a anunţat sâmbătă poliţia italiană, potrivit AFP.

  incenzo La Porta, în vârstă de 60 de ani, se afla pe lista celor mai căutate persoane din Italia şi se consideră că „are legături strânse” cu Camorra, organizaţia mafiotă napolitană, potrivit unui comunicat al poliţiei. El a fost arestat în cele din urmă din cauza pasiunii sale pentru Napoli, echipă care a devenit campioana Italiei în urmă cu câteva luni.

  Bărbatul fusese condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru rolul său într-un grup specializat în evaziune şi fraudă fiscală. Poliţia din Napoli a declarat că „nu a renunţat niciodată” la căutări şi că „a aşteptat ca el să facă o mişcare greşită”. „Şi l-au găsit, pe insula Corfu. Ceea ce l-a dat de gol a fost pasiunea sa pentru fotbal şi pentru Napoli”, potrivit poliţiei.

  O fotografie în faţa unui restaurant, indiciul final

  După o aşteptare de 33 de ani pentru titlul de campioană a Italiei, Napoli a câştigat în luna mai primul „scudetto” de după epoca Diego Maradona. „La Porta nu putea să nu sărbătorească” succesul, potrivit poliţiei, care l-a „recunoscut apoi într-o fotografie făcută în faţa unui restaurant”, în care este văzut ţinând în mână un fular în culorile alb-albastru şi alb-albastru ale echipei sale.

  El purta o şapcă de baseball, dar anchetatorii au fost convinşi că l-au găsit pe individul căutat şi, cu ajutorul colegilor lor greci, au pornit la vânătoare. Vineri, în timp ce conducea scuterul său, bărbatul a fost nevoit să oprească şi a fost arestat de poliţia greacă, notează news.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.