joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit solistul trupei Omega, Kóbor János

  de - | 6 decembrie 2021, 12:56 PM | Internaţional

  1

  La vârsta de 78 de ani, Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit după o scurtă boală, a anunțat trupa maghiară, citată de Telex.hu. Cântărețul a fost internat în spital în urmă cu câteva săptămâni.

  Kóbor János s-a născut și a crescut la Budapesta. Și-a format prima trupă în liceu, iar după ce a trecut prin mai multe formații mici, în 1960 a înființat, alături de colegii săi, trupa Omega. Inițial, repertoriul muzical a constat mai mult în interpretarea cântecelor occidentale, printre soliștii trupei numărându-se și artiștii Benkő László și Koncz Zsuzsa. Kóbor János a obținut și o diplomă în arhitectură, la Universitatea de Tehnologie din Budapesta, dar nu a lucrat ca arhitect nici un minut.

  Kóbor s-a dedicat în cele din urmă în întregime muzicii și a fost implicat în realizarea tuturor celor 17 albume ale trupei Omega. Cel mai recent album a fost lansat în 2020, cu titlul „Testamentum”.

  Alături de colegii de trupă, solistul a obținut Premiul Liszt Ferenc în 1987 și Premiul Kossuth în 2013.

  Presa maghiară scrie că solistul Kóbor János nu a fost vaccinat anti-Covid. „Nu mă vaccinez niciodată cu nimic, nu am cerut nici vaccin antigripal și nu o voi face. După părerea mea, obligația vaccinării este o încălcare gravă a vieții private”, a spus Kóbor pentru publicația Blikk în decembrie, anul trecut. „Nu sunt nici pro și nici împotriva vaccinării. Nu m-au interesat niciodată negatorii virușilor sau teoreticienii conspirației. Sper că oamenii de știință care se ocupă de vaccinare își cunosc foarte bine treaba și găsesc o soluție. […] Nu am fost niciodată cu adevărat bolnav! […] Cui îi pasă, să ia vaccinul!”, a spus el pentru Ripost.hu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.