vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A murit salvatorul Paul Popescu, Pogo pentru cunoscuți. Acesta avea 33 de ani și a fost zdrobit de stânci în urma unei avalanșe în munții Făgăraș

  de Special Arad | 18 februarie 2024, 10:14 AM | Naţional | Sport

  1

  (foto: Facebook)

  Salvatorul Paul Popescu, Pogo pentru cunoscuți, a fost ucis de o avalanșă, la doar 33 de ani, în Munții Făgăraș. Era salvamontist și unul dintre cei mai buni schiori free-ride, notează Protv.

  Acesta se afla pe munte alături de trei prieteni. El a fost primul care a pornit pe o pantă abruptă din zona cabanei Bâlea, locul său preferat, atunci când a fost surprins de o avalanșă. Deși avea echipament complet de protecție, tânărul nu a supraviețuit: a fost zdrobit de stânci.

  Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu: „Și-a asumat un risc într-adevăr, cunoștea foarte bine zona, știa ce-i sub cei 65 de cm de zăpadă proaspătă. A fost unul dintre cei mai buni freerideri din România, pasionat de mic, salvamontist de la 18 ani. Practica toate sporturile extreme. ”.

  Pogo avea o mare dragoste și față de oameni. A participat la sute de acțiuni de salvare și chiar a invitat alți schiori în România, să le arate Carpații. El era tatăl unei fetițe.

   

  Mama lui Pogo: „Trimitea poze, uite mami, un apus, uite mami, ce frumusețe, era o bucurie, trăia pentru Bâlea. El e pe munte de când a învățat să umble, respecta muntele și își asuma riscurile”.

  Cu o zi înainte să moară Paul, în aceeași zonă s-a mai produs o avalanșă, care a îngropat în zăpadă corturile a doi turiști. Din fericire, ei erau în cabană. Iar pericolul persistă. La peste 1.800 de metri, atât în Făgăraș, cât și în Parâng, Șureanu, Țarcu și Godeanu, riscul rămâne de 4 din 5.

  Citește și: Levente Vancsik, poloist născut la Arad, va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Cadou neașteptat pentru naționala tricoloră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.