joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Rodion GA, părintele muzicii electronice din România

  de Special Arad | 27 martie 2021, 3:20 PM | Muzică | Naţional

  2

  Arhiva Special Arad (foto: Tomck@t)

  Rodion GA, pe numele real Rodion Ladislau Roşca, artist considerat părintele muzicii electronice din România, a murit la vârsta de 67 de ani.

  Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de fiica lui, iar numeroase omagii i-au fost aduse pe Facebook de cunoscuţi şi admiratori, conform News.ro, citat de Știrile ProTV.

  Rodion G.A. a murit în urma unei îndelungate suferinţi „purtate cu demnitate şi curaj”, după cum a scris fiica sa.

  Muzica lui, un amestec de progressive rock, pop şi muzică electronică experimentală, a devenit cunoscută la jumătatea anilor 1970, când, împreună cu Gicu Fărcaş şi Adrian Căprar a pus bazele grupului Rodion G.A.

  Într-un interviu acordat The Guardian în urmă cu trei ani, el spunea că nu era uşor să fii cel mai mare colecţionar de discuri din Cluj, pentru că autorităţile române te urmăreau, îţi controlau corespondenţa, erau suspicioase cu privire la oricine îşi lăsa părul să crească sau purta haine de inspiraţie vestică.

  Artistul a susținut ultima oară un concert la Arad în toamna anului 2016, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, la Teba.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.