duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  A murit prof.univ.dr. Virgil Mircea Feier. Arădeanul, fost decan al Universității de Medicină din Timișoara, avea 80 de ani

  de Special Arad | 29 aprilie 2023, 3:37 PM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  0

  (foto: Ziua de Vest)

  „A plecat din lumea cu dor în cea fără de dor, Virgil Mircea Feier, o personalitate a lumii medicale din Banat, dar și din România, profesor universitar al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara. Cu adâncă durere în suflet își iau rămas bun de la el soția, fiul, nora și nepoții care anunța trecerea la cele veșnice a dragului lor FEIER VIRGIL MIRCEA. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, ora 13, la cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, intrarea de pe Strada Mitropolit Vasile Lăzărescu” este mesajul pe care familia l-a transmis redacției Ziua de Vest.

  Medicul Virgil Feier s-a născut în comuna Buteni, în 1 septembrie 1942. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale din localitate, apoi Liceul „Moise Nicoară” din Arad. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în 1965.

  Timp de trei ani a fost medic de circumscripție în satul natal, apoi intern de dermatologie la Clinica de Dermatovenerologie din Timișoara. 

  Pentru o scurtă perioadă, Virgil Feier a fost decan al Facultăţii de Medicină a UMF Timişoara, activând în universitate până în 2010. 

  „A plecat dintre noi omul și medicul Virgil Feier. Un autentic ambasador al Buteniului, un profesionist și un om cu entuziasm și disponibilitate, care nu și-a uitat rădăcinile. L-am prețuit și îl prețuim, nădăjduim că, trecând de pragul acestei vieți, sufletul lui Virgil Feier a intrat în binemeritata odihnă a Lui” – este mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Buteni.

  Citește și: La moartea unui medic, om de cultură

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.