sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit pe Arad – Oradea din cauza bordurilor înalte! A lăsat doi copii orfani

  de Special Arad | 25 august 2015, 3:08 PM | Naţional

  1

  Un milion de euro cere văduva unui şofer Companiei Naţionale de Drumuri, pentru că bărbatul a murit într-un accident rutier, pe DN 79, care leagă Oradea de Arad. Femeia spune că nişte borduri mult prea înalte au partea lor de vină. Constatarea apare şi în raportul poliţiştilor, şi va fi folosită în procesul de luna viitoare, în care femeia cere daune serioase.

  Cristina Brebu, văduva victimei, spune că despăgubirea pe care o cere i se cuvine pentru că „s-a pierdut viața unui om, tată, soț. A fost mult pentru noi, era totul. Nu trebuia să se întâmple!”.

  După ce femeia a vizitat locul accidentului, aceasta a constatat că „este nesemnalizat cum trebuie, iar el mergând în spatele unui coleg nu avea cum să observe acele alveole de calmare a traficului.”, scrie Digi24.

  Cristina Brebu are 40 de ani şi îşi creşte singură cei doi copii. Spune că a ajuns mamă singură din cauza unei greşeli a Companiei de drumuri. Soţul ei a murit anul trecut într-un accident pe Drumul Naţional 79, în apropiere de Oradea. Camionul pe care îl conducea s-a răsturnat după ce a lovit o construcţie făcută pentru a obliga şoferii să reducă viteza.

  „Alveola este la 200 de metri în afara localităţii. Nu te aştepţi să o vezi şi, în al doilea rând, nu era luminată”, a declarat prin telefon Mircea Ursuţa, avocat.

  Poliţiştii spun că accidentul în care a murit şoferul TIR-ului a fost provocat de viteză, dar că omul poate mai avea o şansă dacă nu dădea peste alveola aceea.

  Silviu Popa, şeful biroului Drumuri Naționale de la Poliţia Rutieră Bihor, spune că „o cauză secundară avem – lipsa iluminatului public şi neîntreţinerea în permanență a semnalizării rutiere din zona acestor insule”, scrie Digi24.

  Zeci de şoferi au făcut sesizări şi s-au plâns de construcţiile periculoase.

  „La ieşirea din localităţi nu ar trebui făcute bucle ca aceea, pentru că tot în conformitate cu legea trebuie să sporeşti viteza ca să degajezi traficul, nu să-l încurci. Sunt o piedică”, explică Ioan Şanta, instructor auto.

  Compania de Drumuri a modificat în cele din urmă bordurile prea înalte şi nu a vrut să comenteze nimic în legătură cu milionul de euro cerut ca daune de văduva şoferului.

  Anul trecut, compania a plătit un milion de euro despăgubiri pentru o tânără care şi-a pierdut o mână într-un accident rutier.

  FOTO: gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.