marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice

  de - | 31 august 2022, 8:07 AM | Internaţional

  0

  Personalitățile politice și publice din Rusia și din lume și-au exprimat condoleanțe familiei și prietenilor lui Gorbaciov, potrivit adevarul.ro. Mihail Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani.

  Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat „profundele condoleanţe” pentru moartea lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice.

  Vladimir Putin îşi exprimă profundele condoleanţe în urma morţii lui Mihail Gorbaciov, urmând a trimite dimineaţă o telegramă de condoleanţe familiei şi rudelor” fostului lider, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă TASS.

  Preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu, numindu-l un „lider rar”. Acţiunile sale au fost cele ale unui lider cu suficientă „imaginaţie pentru a vedea că un alt viitor este posibil şi curajul de a-şi risca întreaga carieră pentru a-l atinge. Rezultatul a fost o lume mai sigură şi mai multă libertate pentru milioane de persoane. În calitate de lider al URSS, a colaborat cu preşedintele Ronald Reagan pentru a reduce arsenalele nucleare ale celor două ţări, spre marea uşurare a oamenilor din întreaga lume care se rugau pentru încetarea cursei înarmării nucleare. După zeci de ani de represiune politică brutală, el a adoptat reforme democratice„, a spus Joe Biden într-un comunicat.

  Şi Fundaţia Reagan a deplâns pe Twitter pierderea politicianului rus,„care a fost cândva un oponent politic al lui Ronald Reagan şi care a sfârşit, în cele din urmă, prin a-i deveni un prieten”.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.