duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit jurnalistul Petre Don

  de Raluca Medeleanu | 20 iunie 2024, 12:37 PM | Știri Arad

  2

  Presa arădeană este astăzi în doliu. Jurnalistul Petre Don a încetat din viață. Avea 73 de ani.

  Petre Don s-a născut în orașul Curtici, la 3 martie 1951. A absolvit Școala Poligrafică „Dimitrie Marinescu” din București și Liceul Teoretic Nr.3 din Arad, în 1975. În urma absolvirii școlii bucureștene, a obținut calificarea de tipograf (paginator) și a lucrat în calitate de tipograf, până în anul 1990, la Tipografia Gutenberg din Arad.

  A debutat în presă în 1971, la cotidianul arădean Flacăra Roșie, publicație cu care a colaborat până în anul 1989.

  Prima redacție în care a fost angajat a fost Tribuna Aradului, devenită ulterior Curierul Aradului, potrivit „Dicționarul Jurnaliștilor Arădeni” în care îi este dedicată o pagină.

  De-a lungul anilor, Petre Don a colaborat cu numeroase reviste culturale, printre care Arca, Luceafărul, Cariatide, Orizont, Tribuna, Transilvania, Aradul Literar, Relief și Alfa Magazin.

  A mai lucrat și la publicațiile Comerțul Arădean și Piața Aradului (ambele la care a fost redactor șef), Observator Arădean.

  Din anul 2008 a fost redactor și corector la cotidianul Glasul Aradului.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

   

  petre don interviu cu florin pitis

  (Petre Don realizând un interviu cu Florian Pittiș)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ați umplut tot internetul cu articole pe tema acestui deces. Toată lumea, inclusiv mari capete ale Uniunii Scriitorilor din Arad s-au declarat mari prieteni ai decedatului printre exclamări de ce mare om a fost acesta, dar unul nu a venit la înmormântare. Acest lucru spune ceva despre răposat, dar mai mult despre lăudătorii de serviciu ai acestuia.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.