duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Jacob Rothschild, membru al familiei de bancheri. A avut 87 de ani

  de - | 27 februarie 2024, 11:14 AM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook Rothschild Family / Wikipedia Public Domain)

  Vlăstarul celebrei familii de bancheri, Lordul Jacob Rothschild, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. El a părăsit banca familiei pentru a-și înființa propria afacere financiară în Londra, în 1989, informează RFI – Radio France InternationaleRomânia.

  Într-o declarație făcută luni, familia sa l-a numit pe Lordul Rothschild „o prezență impunătoare în viața multor oameni”, relatează BBC.

  „Tatăl nostru Jacob a fost o prezență impunătoare în viețile multor oameni, un finanțist excelent realizat, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile din Israel și al culturii evreiești, un ecologist pasionat și un prieten, tată și bunic foarte iubit. Va fi înmormântat în conformitate cu obiceiurile evreiești, în cadrul unei mici ceremonii de familie, iar la o dată ulterioară va avea loc o comemorare pentru a-i celebra viața”, a spus familia sa, citată de cotidianul The Times.

  Cariera sa a început la banca familiei, NM Rothschild & Sons, înainte de a înființa propriul său fond de gestionare a averii în 1989. Familia Rothschild are o avere estimată la aproximativ 825 de milioane de lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List de anul trecut. El a moștenit titlul ereditar de Lord în 1990, devenind al 4-lea Baron de Rothschild.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.