vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  A murit profesorul universitar Gheorghe Halic, primul rector ales al UAV Arad

  de Special Arad | 16 iunie 2023, 5:27 PM | Știri Arad | Topic special

  4

  Comunitatea academică arădeană este în doliu. A murit primul rector ales al Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad. Profesorul Gheorghe Halic a murit joi, 15 iunie.

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost înființată în 1972, ca institut de subingineri, unde Gheorghe Halic a fost profesor încă din acele timpuri. UAV a devenit în anul 1990 universitate propriu-zisă, sub denumirea iniţială de „Institutul de Învăţământ Superior”, respectiv „Aurel Vlaicu” din 1991, realizare pentru care un aport deosebit l-a avut și dumnealui.

  Gheorghe Halic a fost numit, pentru câteva luni, în 1990 (între iulie și noiembrie) rector, de către Ministerul Educației, însă apoi, în locul său, a fost numit pe aceeași funcție de conducere Radu Homescu, pe atunci senator.

  Profesorul Gheorghe Halic a devenit însă primul rector ales de comunitatea academică, ocupând această funcție între 1 mai 1992 și 1 iulie 1993.

  A fost și un apreciat profesor, în cadrul Facultății de Științe Exacte (Științe Economice), de la UAV.

  Pentru meritele sale profesionale, comunitatea academică de la UAV Arad i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa, în 13 decembrie 2007 (foto de mai jos).

  gheorghe halic doctor honoris causa 2007

   

  Citește și:

  Eveniment festiv la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. Un sfert de secol de la înființare • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A fost o personalitate academica discreta,dedicata si asumata.Calitatea umana deosebita,combinata cu generozitate si entuziasm,a impus respectul colegilor,studentilor si a tuturor oamenilor care l-au cunoscut si admirat.Azi ,a plecat dintre noi,un DASCAL,care a lasat o mare mostenire intelectualitatii aradene.Memoria lui trebuie recompensata ,prin atribuirea numelui lui,unor locuri si evenimente academice din Arad.Amintirea d-l profesor ,va ramane in inimile noastre intotdeauna.D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

   +19 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.