vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit George Bush senior, fost președinte al Statelor Unite

  de - | 1 decembrie 2018, 5:06 PM | Internaţional

  0

  George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a murit la vârsta de 94 de ani, anunță CNN, citat de Digi24. Este președintele sub mandatul căruia s-au petrecut transformările radicale din Europa de Est, culminând cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

  George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile.

  A avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 şi 1993, însă într-o perioadă în care s-a prăbușit Uniunea Sovietică, iar Europa de Est și-a regăsit libertatea. Anterior i-a fost vicepreședinte lui Ronald Reagan.

  Republican, George Bush, fost director al CIA la un moment dat, este tatăl lui George Bush jr., care a fost și el președinte al Statelor Unite într-o perioadă dramatică pentru istoria SUA: atentatele de la 11 septembrie 2001. Fiul său a avut două mandate la Casa Albă, între anii 2001 și 2009.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.