duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit fostul președinte egiptean Hosni Mubarak

  de - | 25 februarie 2020, 10:15 PM | Internaţional

  0

  (foto: NBC News)

  Fost președinte al Egiptului, Hosni Mubarak a murit la vârsta de 91 de ani, a anunțat televiziunea de stat de la Cairo, potrivit BBC.

  Ex-dictatorul fusese recent supus unei intervenții chirurgicale și se afla internat într-un spital din Cairo, scrie europafm.ro.

  Hosni Mubarak a condus Egiptul cu o mână de fier timp de 30 de ani până când, în 2011, a fost înlăturat, în urma unor proteste de stradă.

  Ulterior, a fost închis și fiind găsit vinovat de complicitate la uciderea protestatarilor, dar a fost eliberat în 2017, după ce a fost achitat de majoritatea acuzațiilor.

  Succesorul ales de Mubarak, Mohamed Morsi, a fost și el înlăturat de la putere, printr-o lovitură de stat militară susținută de populație, în 2013.

  Mulți văd ecouri ale stilului de conducere al lui Mubarak în actualul lider al Egiptului, fostul general Abdel Fatah al-Sisi.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.