A murit fostul președinte egiptean Hosni Mubarak

  de - | 25 februarie 2020, 10:15 PM | Internaţional

  0

  (foto: NBC News)

  Fost președinte al Egiptului, Hosni Mubarak a murit la vârsta de 91 de ani, a anunțat televiziunea de stat de la Cairo, potrivit BBC.

  Ex-dictatorul fusese recent supus unei intervenții chirurgicale și se afla internat într-un spital din Cairo, scrie europafm.ro.

  Hosni Mubarak a condus Egiptul cu o mână de fier timp de 30 de ani până când, în 2011, a fost înlăturat, în urma unor proteste de stradă.

  Ulterior, a fost închis și fiind găsit vinovat de complicitate la uciderea protestatarilor, dar a fost eliberat în 2017, după ce a fost achitat de majoritatea acuzațiilor.

  Succesorul ales de Mubarak, Mohamed Morsi, a fost și el înlăturat de la putere, printr-o lovitură de stat militară susținută de populație, în 2013.

  Mulți văd ecouri ale stilului de conducere al lui Mubarak în actualul lider al Egiptului, fostul general Abdel Fatah al-Sisi.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.