vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Florin Halagian! În cariera sa, fostul mare antrenor a activat și la Arad

  de Lucian Dănilă | 12 august 2019, 1:43 PM | Sport

  0

  A murit Florin Halagian. O veste tristă pentru fotbalul românesc care rămâne, astfel, și mai sărac după decesul celui care a devenit celebru după ce a cucerit titlul de campion național ca antrenor cu FC Argeș, echipă în care evolua marele Nicolae Dobrin.

  Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. A antrenat în mai multe mandate la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

  „Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător fenomen”, recunoștea Halagian într-un interviu pentru GSP.ro.

  Halagian a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a cucerit un titlu și cu Dinamo și a avut o contribuție importantă la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

  A jucat pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și dar și pentru Vagonul Arad în 1969.

  A antrenat 878 de meciuri pe prima scenă, fiind detașat pe locul 1 la acest capitol, scrie gsp.ro.

  halagian 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.