vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României

  de - | 15 februarie 2024, 10:02 PM | Monden | Naţional

  0

  A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României. Triste veste a fost anunțată de Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari.

  Ne-a părăsit MAMUCA

  Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a scris artista pe pagina sa de socializare.

  Absolventă a Conservatorului, secția canto clasic

  Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a scris o pagină de aur în istoria TVR datorită nenumăratelor emisiuni de muzică populară pe care le-a produs la sugestia şi îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

  A descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR, a realizat împreună cu Paul Urmuzescu emisiuni-spectacol intitulate de la “Allhambra la Tănase”, dar şi emisiuni despre creaţia marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte, “Maria Tănase” de la Craiova.

  Florentina este unul dintre realizatorii de televiziune cei mai dragi mie. Am colaborat decenii la rând, iar roadele colaborării noastre sunt zeci de emisiuni de colecție rămase în arhiva Televiziunii Române și nu numai”, scria îndrăgita Irina Loghin pe pagina sa de scializare în 2022.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.