marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Bernard Tapie, fost preşedinte al clubului Olympique Marseille și ministru francez

  de - | 3 octombrie 2021, 7:39 PM | Sport

  0

  Omul de afaceri francez Bernard Tapie, fost ministru în guvernul lui Pierre Bérégovoy, a murit duminică la vârsta de 78 de ani, potrivit Le Figaro.

  Născut pe 26 ianuarie 1943, la Paris, Tapie a fost politician, om de afaceri, actor şi gazdă de televiziune.

  Potrivit unui anunţ făcut de familie, el a murit duminică dimineaţă.

  Un personaj ieşit din comun, după cum titrează ziarul francez, îndrăgit şi detestat, a marcat epoca sa cu excentricităţi ale carierei sale profesionale, dar şi prin curajul cu care a înfruntat boala cu care fusese diagnosticat în urmă cu mai mulţi ani, scrie telekomsport.ro.

  Controversat om de afaceri şi fost ministru, Tapie a fost preşedintele clubului Olympique de Marseille între 1986 şi 1994. În 1993, Marseille a câştigat Liga Campionilor după o finală câștigată cu AC Milan, scor 1-0. În 1995, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care opt luni cu executare, pentru aranjarea unui meci, cu Valenciennes.

  Prim-ministrul francez Jean Castex i-a adus un omagiu, numindu-l „un luptător” şi „un om foarte implicat”.

  Olympique de Marseille a deplâns moartea lui Tapie: „Lasă un mare gol în inimile cetăţenilor Marsiliei şi va rămâne pentru totdeauna între legendele clubului. Condoleanţele noastre familiei şi apropiaţilor”, încheie telekomsport.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.