A murit artistul fotograf arădean Gigi Budiu

  de [email protected] | 27 ianuarie 2020, 11:27 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Artistul fotograf Gigi Budiu a încetat din viață astăzi, la 70 de ani. Anunțul a fost făcut de Mircea Boran, președintele Foto Club Arad, asociație din care făcea parte și Gigi Budiu. Acesta suferise de ani întregi de mielopatie (spondiloză cervicală), o boală cruntă din cauza căreia se deplasa cu mare dificultate. În anii ’80, după un accident şi-a pierdut și vederea la ochiul stâng, însă în ciuda acestor impedimente, artistul nu și-a abandonat pasiunea. „Arta fotografică mă ține în viață”, a declarat artistul în urmă cu câțiva ani. 

  „Colegul nostru din Foto Club Arad, Gheorghe Budiu Gigi a plecat dintre noi … Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească în pace … Condoleanțe familiei!”, a scris Mircea O. Boran Art. AAFR pe Facebook.

  Gigi Budiu a sărbătorit în vara anului trecut 45 de ani de fotografie artistică, în cadrul expoziţiei cu titlul „Din trecut în viitor”, care a vrut să fie o încununare a activităţii artistului.

  El a fost timp de 8 ani vicepreședintele Foto Club Arad și a fost și președintele asociației „Gold Fish”, fiind un mare pasionat al peștilor exotici. A fost și colaborator extern, în calitate de foto-reporter, al ziarelor Flacăra Roşie şi Vörös Lobogó, iar după Revoluţie a revistelor Ghidul Arădean şi COM24.

  S-a născut în data de 23 aprilie 1949, la Arad. A absolvit un curs de fotografie în cadrul Școlii Populare din Arad şi în cadrul Foto Club Arad.

  Dumnezeu să-l odihnească!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.