sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit artistul fotograf arădean Gigi Budiu

  de Tomck@t | 27 ianuarie 2020, 11:27 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Artistul fotograf Gigi Budiu a încetat din viață astăzi, la 70 de ani. Anunțul a fost făcut de Mircea Boran, președintele Foto Club Arad, asociație din care făcea parte și Gigi Budiu. Acesta suferise de ani întregi de mielopatie (spondiloză cervicală), o boală cruntă din cauza căreia se deplasa cu mare dificultate. În anii ’80, după un accident şi-a pierdut și vederea la ochiul stâng, însă în ciuda acestor impedimente, artistul nu și-a abandonat pasiunea. „Arta fotografică mă ține în viață”, a declarat artistul în urmă cu câțiva ani. 

  „Colegul nostru din Foto Club Arad, Gheorghe Budiu Gigi a plecat dintre noi … Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească în pace … Condoleanțe familiei!”, a scris Mircea O. Boran Art. AAFR pe Facebook.

  Gigi Budiu a sărbătorit în vara anului trecut 45 de ani de fotografie artistică, în cadrul expoziţiei cu titlul „Din trecut în viitor”, care a vrut să fie o încununare a activităţii artistului.

  El a fost timp de 8 ani vicepreședintele Foto Club Arad și a fost și președintele asociației „Gold Fish”, fiind un mare pasionat al peștilor exotici. A fost și colaborator extern, în calitate de foto-reporter, al ziarelor Flacăra Roşie şi Vörös Lobogó, iar după Revoluţie a revistelor Ghidul Arădean şi COM24.

  S-a născut în data de 23 aprilie 1949, la Arad. A absolvit un curs de fotografie în cadrul Școlii Populare din Arad şi în cadrul Foto Club Arad.

  Dumnezeu să-l odihnească!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.