A murit Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru Pace

  de Special Arad | 26 decembrie 2021, 10:11 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureatul Premiului Nobel pentru Pace care a contribuit la stoparea apartheidului în Africa de Sud, a murit la vârsta de 90 de ani, potrivit BBC. Decesul lui a fost confirmat într-un comunicat emis de preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa.
  „Este încă un capitol de doliu în despărţirea naţiunii noastre de o generaţie de sud-africani remarcabili care ne-au lăsat moştenire o Africă de Sud eliberată”, a transmis președintele sud-african. Moartea lui Tutu survine la doar câteva săptămâni după cea a ultimului președinte din epoca apartheid-ului din Africa de Sud, FW de Clerk, care a murit la vârsta de 85 de ani.

  Președintele Ramaphosa a spus că Tutu este „un lider spiritual emblematic și militant global pentru drepturile omului”, potrivit BBC.

  Născut la 7 octombrie 1931, în oraşul Klerksdorp, provincia Transvaal, Africa de Sud acesta a studiat la Johannesburg Bantu High School, apoi şi-a completat educaţia la Praetoria Bantu Normal College, devenind profesor. În 1954, a absolvit Universitatea Africii de Sud.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.