sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru Pace

  de Special Arad | 26 decembrie 2021, 10:11 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureatul Premiului Nobel pentru Pace care a contribuit la stoparea apartheidului în Africa de Sud, a murit la vârsta de 90 de ani, potrivit BBC. Decesul lui a fost confirmat într-un comunicat emis de preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa.
  „Este încă un capitol de doliu în despărţirea naţiunii noastre de o generaţie de sud-africani remarcabili care ne-au lăsat moştenire o Africă de Sud eliberată”, a transmis președintele sud-african. Moartea lui Tutu survine la doar câteva săptămâni după cea a ultimului președinte din epoca apartheid-ului din Africa de Sud, FW de Clerk, care a murit la vârsta de 85 de ani.

  Președintele Ramaphosa a spus că Tutu este „un lider spiritual emblematic și militant global pentru drepturile omului”, potrivit BBC.

  Născut la 7 octombrie 1931, în oraşul Klerksdorp, provincia Transvaal, Africa de Sud acesta a studiat la Johannesburg Bantu High School, apoi şi-a completat educaţia la Praetoria Bantu Normal College, devenind profesor. În 1954, a absolvit Universitatea Africii de Sud.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.