marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Adolf Ivanovici! Fostul antrenor ar fi împlinit 60 de ani peste doar câteva zile…

  de Lucian Dănilă | 30 noiembrie 2021, 8:42 PM | Sport | Topic special

  0

  O nouă veste teribilă pentru sportul arădean. Adolf Ivanovici, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din boxul arădean, s-a stins din viață la doar 59 de ani. peste doar câteva zile, la data de 8 decembrie, ar fi împlinit 60 de ani…

  Ultimul an a fost unul extrem de trist pentru sportul cu mănuși din Arad. S-a stins din viață maestrul Florin Barna, dar și un alt fost boxer și antrenor, Vasile Tirb.

  Originar din comuna Grăniceri, din judeţul Arad, Adolf Ivanovici a început să practice boxul în 1974. A obținut medalia de bronz la campionatul național de juniori I. A performat mai mult în calitatea de antrenor. În perioada anilor 2000-2010 acesta a antrenat mai mulți campioni naționali la copii și juniori la clubul patronat în acea perioadă de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Printre sportivii care au performat sub îndrumarea maestrului Ivanovici se numără Andrei Buda, Gabriel Lefter, Silviu Antohe, Cristian Irimia, Alexandru Cristofer, sau Adrian Popuţea, ultimul dintre ei reușind să câștige medalia de bronz la Campionatul European de la Moscova.

  În plină pandemie, în vara acestui an, Adolf Ivanovici a reînființat CS Box Club Arad. Dorința sa era să înființeze o academie de box pentru sportivi cu deficienţe.

  Nu a mai apucat… Din păcate, Adolf Ivanovici a căzut și el victimă virusului Covid-19.

  Odihnește-te în pace, maestre!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.