sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A luat foc un autocar în care erau români și moldoveni care mergeau din Spania în România și Moldova. Poliția austriacă: nicio persoană nu a avut de suferit

  de Special Arad | 1 august 2023, 4:51 PM | Internaţional

  0

  (foto: Newsmaker)

  Un autocar la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetăţeni moldoveni şi români, a luat foc pe autostrada de centură a Vienei – A21 -, în direcţia Vösendorf, relatează presa moldoveană, citată de news.ro.

  Autocarul se îndrepta din Spania spre România şi Republica Moldova. Din fericire, în urma incidentului, nicio persoană nu a avut de suferit.

  Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei locale 14:00, iar în numai 10 minute autocarul a ars complet. Remorca autocarului a reuşit să fie decuplată şi a fost salvată de flăcări.

  Pasagerii au fost escortaţi de poliţie la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în aşteptarea unor mijloace de transport pentru a-şi continua traseul spre România şi Republica Moldova.

  Conform informaţiilor preliminare oferite de către poliţie, autocarul ar fi avut numere româneşti, iar remorca acestuia avea numere de înmatriculare moldoveneşti, scrie NewsMaker, care a aflat ulterior că de fapt autocarul apraţinea unui cetăţean din Bălţi. Confuzia a venit ca urmare a faptului că autocarul care s-a făcut scum avea inscripţionat pe el numele companiei româneşti „Aliseb Tours”.

  Reprezentanţii companiei de transport din România au negat însă, într-o declaraţie pentru NewsMaker, că ar avea în proprietate acest autocar şi spun că l-au vândut unui cetăţean moldovean încă din 2020.

  „Autocarul nu este proprietatea Aliseb Tours România. Acesta este vândut din anul 2020 către Ababii Roman din Bălţi, Republica Moldova. A fost radiat de pe firma noastră şi înscris pe firma administrată de Ababii Roman, cu sediul la Iaşi. Nu avem noi nicio implicare cu privire la acel autocar”, au declarat reprezentanţii companiei de transport pentru publicaţia din Republica Moldova.

  Un alt incident în care un autocar a luat foc pe autostradă a fost în Bulgaria, în 2021: Tragedie pe o autostradă din Bulgaria. Un autocar a luat foc, cel puțin 46 de oameni, printre care și copii, au murit

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.