joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A fost sistată temporar, în toată țara, platforma programărilor pentru vaccinul anti-Covid!

  de Special Arad | 20 ianuarie 2021, 6:04 PM | Naţional

  1

  Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2 i-a anunţat pe prefecţii din ţară despre ce se va întâmpla în următoarea perioadă, când se speră să vină mai multe doze de vaccin.

  În cadrul videoconferinţei cu prefecţii, susţinută de colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2(CNCAV), s-a discutat despre deciziile care vor fi luate de urgenţă. Una dintre ele vizează sistarea temporară a programărilor prin aplicaţia RENV (Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor), asta întrucât stocurile existente la acest moment de vaccinuri Pfizer şi Moderna asigură deocamdată doar imunizarea celor aproximativ 1.400.000 de persoane programate în perioada 27.12.2020-20.01.2021, atât pentru prima doză de vaccin cât şi pentru doza de rapel.

  Totodată, s-a mai decis vaccinarea cu prioritate a cadrelor din sistemul de învăţământ, astfel încât în maxim 2 săptămâni să se poată realiza imunizarea profesorilor care şi-au exprimat intenţia de vaccinare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, la data de 20 ianuarie 2021, 120.112 profesori din toată ţara şi-au manifestat intenţia de vaccinare.

  sursa: Adevarul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.