A fost lansată platforma civică „Aradul Contează!”

  de Special Arad | 14 May 2014, 5:37 PM | Știri Arad

  1

  O nouă platformă civică la nivelul județului Arad a fost lansată miercuri de către Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean. Principalul inițiator al platformei „Aradul Contează!”, președintele CJA Nicolae Ioțcu, spune că aceasta este menită unirii persoanelor implicate în dezvoltarea comunității locale și elaborării, respectiv implementării pe diferite paliere, unei stategii de acțiune pentru județul nostru.

  Totodată, pe lângă Nicolae Ioțcu, din grupul de inițiativă al platformei fac parte și Ana-Maria Dragoș – Director Centrul Cultural Județean Arad, Cosmin Băhnean – Președintele Ligii Studenților UAV, Șerbănescu Beatrice – Prefectul Studenților UVVG,  Filip Tisu  – președinte Consiliul Județean al Elevilor, Laura Câlniceanu – presedinte Asociația Înțelege Autismul, Samuel Caba – președintele Asociației Oamenilor de afaceri creștini și Râul Trezirii, Budeanu Tudor – preot și președinte al Asociației pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Takacs Mihai – artist plastic, Godja Bogdan – director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Andrei Ando – jurnalist, Emil Chirilă – jurnalist, Petran Marinela – președinte Asociația Arădeanca și Cardoș Andrei – întreprinzător agricol.

  Aceștia susțin că „Aradul Contează!” va coagula un nucleu de personalităţi locale care au capacitatea să mobilizeze societatea arădeană în diferite domenii: economie, sănătate publică, sport, cultură, tineret, social, protecţia mediului sau dezvoltare economică.

  Avem proiecte punctuale în care dorim să antrenăm societatea arădeană, proiecte pozitive, constructive, care ţintesc creşterea calităţii vieţii în Arad.Înţelegem faptul că există oameni valoroşi în societatea arădeană care nu doresc să se înroleze politic, la fel cum există oameni valoroşi în partidele politice, care nu colaborează între ei pe motivul diferenţelor doctrinare, ideologice. Izolaţi, nu îşi vor putea afirma punctul de vedere! Se doreşte a fi un mijlocitor între arădenii de valoare, în vederea canalizării într-o direcţie comună a proiectelor lor şi a energiei pe care o investesc în proiectele lor, în societatea civilă. Considerăm că o societate civilă puternică şi corectă dă forţă comunităţii în care activează. Părerea noastră este că forţele Aradului trebuie să se unească, indiferent de culoare politică, de convingeri doctrinare, de vârstă sau orice alte criterii care acţionează ca factori excluzivi, pentru ca Aradul să se dezvolte, să crească, să se afirme ca şi comunitate sudată, puternică, europeană! Modelul nostru de dezvoltare este societatea occidentală, unde activismul civic şi sfera politică fac casă bună, în folosul cetăţeanului. Vom promova valorile arădene din orice domeniu, dar în acelaşi timp va ridica vocea ori de câte ori considerăm că este necesară o luare de atitudine în interesul locuitorilor județului Arad. ”, transmit inițiatorii proiectului.

  În cadrul festivității de lansare a platformei, membrii ansamblului folcloric „Vicodorii” din Lipova au primit, din partea organizatorilor, costume populare realizate după un model de costum vechi de peste un secol.

  Totodată, „Aradul Contează!” are și un imn. Acesta este interpretat de către cântăreții de muzică populară Claudia Ionaș și Ionuș Langa, membrii ai aceluiași ansamblu „Vicodorii”. Versurile imnului sunt realizate de către Florin Ionaș, iar negativul este asemănător celui folosit de către Goran Bregovic în melodia „Bella Ciao”.

  Platforma are și un site, care poate fi consultat la adresa www.aradulconteaza.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O nouă găselniţă prin care Falcă şi gaşca lui manipulează societatea civilă arădeană, chipurile pentru a coagula energiile pozitive ale Aradului. Haida-de! Îşi face imagine şi îi aliniază pe cei care pun botul la astfel de chestii propagandistice.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.