A fost condamnat la moarte după ce a șocat întreaga planetă!

  de Special Arad | 15 May 2015, 11:39 PM | Internaţional

  0

  Dzhokhar Tsarnaev, teroristul din spatele atentatului de la maratonul din Boston, a fost condamnat la moarte.

  Trei persoane, printre care si un copil de 8 ani, au murit in urma atentatelor din aprilie 2013, cand doua bombe artizanale amplasate in oale sub presiune au explodat aproape simultan in apropierea liniei de sosire, cu putin timp inainte de ora 15.00 (18.00 ora Romaniei), scrie sport.ro.

  Tot atunci au fost ranite 264 de persoane, dintre care aproximativ 12 au suferit ulterior amputari de membre. Bombele ascunse in ruscacuri au fost amplasate de doi frati musulmani de origine cecena care locuiau in Boston, identificati dupa cateva zile. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis la 19 aprilie, dupa o cursa de urmarire cu politia. Fratele sau mai mic, Jokar, in varsta de 20 de ani, a fost arestat, grav ranit, cateva ore mai tarziu, scrie sport.ro.

  Asistentul procurorului SUA, Aloke Chakravarty, a declarat ca Tarnaev a avut drept tinta maratonul din 2013, pentru ca era o zi in care atentia lumii era concentrata pe Boston. „A vrut sa terorizeze aceasta tara. Acuzatul a crezut ca valorile sale sunt mai importante decat lumea din jurul sau. A vrut sa-i trezeasca pe mujahedini, pe razboinicii sfinti. A vrut sa terorizeze aceasta tara. A vrut sa pedepseasca America pentru ceea ce le face oamenilor sai” – a declarat procurorul acuzarii, scrie sport.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.