duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A doua sub linie? Crișul Chișineu-Criș ar putea rata promovarea în cazul aplicării „modelului norvegian”

  de Dan Lazăr | 11 mai 2020, 7:31 PM | Chişineu Criş | Sport

  0

  Gruparea de handbal feminin Crișul Chișineu-Criș – locul I în Seria D a ligii secunde – ar rata calificarea în Liga Florilor dacă nu se va mai juca niciun meci de handbal în sezonul 2019-2020. Deși ocupă locul întâi într-una din cele patru serii ale Diviziei A, arădencele ar avea un coeficient de doar 2,53 după modelul norvegian, adoptat tot mai des în handbalul european (numărul de puncte împărțit la numărul de meciuri). Acesta ar fi al patrulea coeficient într-un clasament al celor 8 echipe calificate la barajul de promovare. Baraj amânat acum două săptămâni pentru finalul lunii iunie, iar de luni, după videoconferința cluburilor cu FR de Handbal, „dus” pentru iulie-august sau chiar anulat.

  Cum în prima ligă vor promova trei echipe, pentru un campionat 2020-2021 de 16 formații, Crișul ar fi prima sub linie. Însă, conform unor surse în Divizia A părerile au fost împărțite în cadrul videoconferinței, unele echipe nu vor să se mai joace, gen CSM Galați sau Dacia Mioveni, care ar promova pe modelul norvegian, însă altele își doresc să-și poată apăra șansele și cer ca promovarea să fie decisă pe teren. Consiliul de Administrație al FRH va lua o decizie, probabil în 18 mai, când va dedice și cine va fi campioana României la handbal feminin, cluburile din prima ligă convedind să nu se mai joace niciun meci în acest sezon.

  Primele echipe din liga secundă pe baza coeficienților

  1. CSM Galați 3

  2. Dacia Mioveni 2,70

  3. CSU Neptun Constanța 2,62

  4. CSU Știința București 2,60

  5. Crișul Ch. Criș 2,53

  * primele 3 promovează în Liga Națională de handbal feminin

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.