miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A doua promoție de ghizi de turism din Arad încep cursurile la Școala de Turism Alternativ. Noii cursanți au ajuns „în bănci”  

  de Special Arad | 10 ianuarie 2020, 12:53 PM | Știri Arad | Turism

  0

  Cei 21 de cursanți din seria a doua a cursului de agent de turism-ghid și a celui de ghid național de turism au ajuns, joi seara, pentru prima dată „în bănci”. Deschiderea cursului a avut loc joi, în Palatul Bohuș din municipiul Arad, fiind realizată de către Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ. Acesta a declarat că „E o bucurie să vedem arădeni interesați de domeniul turismului și sperăm că aceștia vor activa ca ghizi de turism și vor contribui la popularizarea orașului și a județului, lucru pe care asociația noastră îl face de câțiva ani. Bucuria e cu atât mai mare cu cât cei 21 de participanți înscriși la curs sunt a doua serie de cursanți, cei din prima serie fiind deja aproape de absolvire, rămânându-le doar examenul, ce va avea loc în viitorul apropiat”.

  Printre cursanți se regăsesc studenți, profesori, ingineri, dar și oameni care deja cochetează cu domeniul turismului. Unii au venit la curs pentru a își dezvolta cunoștințele, fiind deja ghizi de turism amatori, alții au spus că această profesie este un vis mai vechi, pe care și-l pot duce la îndeplinire cu ajutorul cursului oferit de Școala de Turism Alternativ.

  Proiectul a demarat anul trecut, sub egida Asociației Turism Alternativ, căreia i s-au alăturat ca parteneri Complexul Muzeal Arad, cei de la Promun, GB Apartments, Experience Romania, dar și agențiile de turism Heaven Travel and Tours, Karelly Travel si DS Travel, în care cursanții fac practică.

  Școala de Turism Alternativ oferă arădenilor – și, de la finalul anului trecut, și timișorenilor – posibilitatea de a urma cursuri de agent de turism-ghid și ghid național de turism, autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări și la finalul cărora vei primi o diplomă din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Educației Naționale. Diplomele sunt recunoscute la nivel național și european.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.