Giuvaierele învățăturii din vechime, expuse la Sala Clio





O prețioasă colecție de peste 90 de cărți didactice, încărcate cu înțelepciunea strămoșilor, atât în limba română, cât și în limbi străine precum germana, engleza, sau latina, au fost scoase din arhivele Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” și expuse publicului arădean, ieri după-masă, în Sala Clio.
Colecția cuprinde titluri tipărite între secolul XVII-lea și al XIX-lea, cel mai vechi fiind un curs de matematică, scris de Gaspar Schott, în 1661 – „Cursus Mathematicus sive Absoluta omnium Mathematicarum Disciplinarum Encyclopedia”, care poate fi privit în Vitrina 15 din sală, alături de alte cărți didactice din secolele XVII și XVIII.
Printre creațiile autohtone se numără manuale și cărți științifice redactate de intelectuali de mare valoare, precum Petru Maior, Dimitrie Țichindeal, Alexandru Grava, Constantin Diaconovici Loga, sau dr. Petru Pipoș.
Comentariile portalului
Dragă Propagandică, Vreau să te informez că eu nu sunt nici candidat, nici doctor în matematici ca să mă las intimidat de un "galerist" ca tine. Asta, ca răspuns (...)
În primul rând, nu am dpus că ar fi analfabeți și mai știu eu cum. Apoi, cred că experiența de viață și, poate, bruma de cultură politică (...)
Manipularea continua, doar că s-a predat ștafeta de la un "jurnalist" la alt "jurnalist". * Prin anii 2018 și 2019, când era Dragnea pericolul numărul unu, mai țineți minte cum (...)