marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Experiment nereușit! Mutările lui Roli Nagy au adus la un dezastru cu Caransebeșul

    de Lucian Dănilă | 23 februarie 2015, 1:38 PM | Sport

    0

    UTA a pierdut la scor meciul amical cu gruparea din liga secundă FC Caransebeș. A fost un 0-4, mulți spun, umilitor, după un joc în care totuși, UTA și-a creat foarte multe situații de a marca la poarta oaspeților de la Șiria.

    Bătrâna Doamnă și-a pierdut echilibrul și datorită schimbărilor făcute de Roli Nagy. El a ales să joace în centrul defensivei cu „veteranii” Sorin Botiș și Norbert Varga. Astfel, linia de fund a pierdut mult din viteză, capitol la care nu stă foarte bine nici Burlă. Mai mult, Unguru a marcat al doilea gol al celor de la Caransebeș după ce l-a depășit pe Voicu, după ce în prealabil l-a evitat pe Mitrea, și a marcat cu călcâiul, singur din fața porții.

    UTA a folosit un sistem cu care nu a fost prea obișnuită: 4-1-4-1, după ce la cele mai multe meciuri a folosit deja clasicul 4-4-2. „A fost un experiment nereușit”, o spun chiar unii dintre jucători. Chiar și așa, UTA a ajuns de multe ori în fața porții adverse, dar au ratat din poziții extrem de favorabile Hlistei, Szekely, Copil, dar chiar și Varga sau Botiș au ajuns în situație de a marca.

    Dincolo de posesie și de faptul că UTA și-a creat ocazii multe și mari de a marca, arădenii au rămas corigenți pe faza defensivă. După pauză Blănaru i-a luat locul lui Varga în centrul apărării, Piț a intrat și el și s-a remarcat printr-o mare ratare chiar în debutul reprizei, iar Rus i-a luat locul lui Copil, astfel că UTA s-a repoziționat într-un 4-1-3-2, cu Rus alături de Szekely în atac. Lucrurile nu s-au schimbat nici așa, UTA încasând același număr de goluri, două, fără a reuși să marcheze deși ocazii au fost.

    Ce spune Roli Nagy?

    „O corecție. Face parte din viața noastră, a fotbalului. Dacă e să analizăm și să vedem ceva pozitiv, primele 25 de minute am fost primii la minge, am pus presiune, am avut ocazii, n-am reușit s-o băgăm în poartă. Dar atât. La prima situație, ne-au taxat ca la antrenament, greșeli în lanț la golul doi, la primul șut din a doua repriză s-a făcut 3-0. Caransebeșul e o echipă bună, agresivă și organizată, jocul nostru a devenit slab la un moment dat, am fost apatici, rezultatul e  pe măsură.

    Poate, dar nu ăsta e motivul. Sunt multe meciuri amicale, e perioadă lungă până la campionat, mental trebuie să trecem peste. Avem un lot de sudat, se face doar prin jocuri. Altfel n-am mai face program. Sunt momente bune și mai puțin bune.Nu sunt speriat de rezultat. Dar e o înfrângere, nu face plăcere, trebuie să tindem doar spre victorii”, a spus Roli Nagy.

    UTA Arad – FC Caransebeș 0-4 (0-2)

    Au marcat: Boștină 15, Unguru 43, Suru 52, Negoescu 82

    UTA: Mitrea – Voicu, Varga, Botiș, Burlă – Strătilă, Tudor, Chindriș, Copil, Hlistei – Szekely. Au mai jucat: Rus, Blănaru, Piț, Gheorghiță

    Caransebeș: Coca – Birău, Manea, Barbu, Tomozei, Suru, Precup, Popa, Roman, Boștină, Unguru. Au mai jucat: Pascal, Cotigă, Goșa, Dinu, Busu, Artean, Pârvu, Săulescu, Stoica, Negoescu, Lupu.

    Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Băla, Marius Alexa.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.