Mărul discordiei: salariul minim pe economie în Germania





De la 1 ianuarie în Germania a fost introdus tariful minim pe economie de 8,50 euro/oră. Susţinătorii noii reforme vorbesc despre salarii echitabile şi creşterea puterii de cumpărare. Adversarii acesteia se tem că noul tarif va duce la dispariţia multor locuri de muncă.
În vestul Germaniei 14,6% din angajaţi câştigă mai puţin de 8,50 euro / oră. În est, 26,5% din muncitori sunt în aceeaşi situaţie. În SUA, unde salariul minim a fost introdus în 1937, doar 5% din angajaţii cu normă întreagă sunt remuneraţi cu venitul minim. Acelaşi procentaj se înregistrează şi în Marea Britanie – ţară care a optat pentru acest sistem în 1999.
Salariul minim este valabil în cazul persoanelor majore care nu efectuează stagiul de formare profesională la locul de muncă. Exceptaţi de la regulă sunt în primele şase luni de la obţinerea unui loc de muncă şomerii pe termen lung. O comisie specializată va decide în 2017 dacă tariful de 8,50 euro/ oră va fi ajustat sau nu.
Citește continuarea pe Deutsche Welle
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)