Asociaţia „Noua Acropolă” și Muzeul arădean vă invită în lumea fascinantă a Egiptului antic





Asociaţia Culturală Noua Acropolă, cu sprijinul Complexului Muzeal Arad, vă invită să descoperiţi IMAGINAŢIA, GÂNDIREA ŞI CREAŢIA EGIPTULUI ANTIC, printr-un amplu eveniment dedicat acestei civilizații fascinante, în expoziția de arheologie a muzeului arădan (Palatul Cultural Arad, piața G. Enescu, intrarea dinspre Bd-ul Dragalina). începând cu vineri, 21 noiembrie, ora 18:00.
Organizatorii propun publicului arădean de toate vârstele un eveniment cultural, care cuprinde o expoziție cu tema „Egiptul antic”, proiecții de filme documentare, ateliere pentru copii, dar și pentru tineri și adulți, conferințe și ghidaje gratuite în expozitie, în perioada 21 noiembrie – 10 decembrie.
Expoziţia propune o călătorie esenţializată printre ideile-temelie ale civilizaţiei Egiptului antic. Planşele expoziţionale vor prezenta lumea fascinantă a enigmelor arhitecturale: piramidele şi templele antice; viaţa morală şi religia; imaginaţia simbolică, precum şi panteonul egiptean.
Ghidajul expoziţiei şi explicaţiile vor fi oferite de membrii Asociaţiei Culturale Noua Acropolă.
Intrarea este liberă, iar porțile vor fi deschise publicului între orele 9:00 -17.00, cu excepția zilelor de:
vineri, 21 noiembrie – 17.00-21.00
duminică, 23 noiembrie – 10.00-17.00
joi, 27 noiembrie – 9.00-17.00 si 18.00-21.00
sâmbătă, 29 noiembrie – 10.00-18.00
joi, 4 decembrie – 9.00-17.00 si 18.00-21.00
vineri, 5 decembrie – 10.00-18.00
luni – închis.
„Am transpus abordarea filosofică în activități interactive pentru a putea oferi publicului arădean de toate vârstele o experiență inedită și utilă. Evenimentul va cuprinde: expoziția: Egiptul antic. Din secretele unei mari civilizații, prelegeri filosofice, o serie de filme documentare, un atelier pedagogic de enigmistică pentru cei mici, ateliere de pictură pe reproduceri arheologice”, se arată în comunicatul organizatorilor.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)