marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Zboruri anulate la Tarom din cauza unui protest al piloţilor

    de Special Arad | 15 septembrie 2014, 12:28 PM | Naţional

    0

    Mai multe curse interne Tarom care urmau sa decoleze astazi din Bucuresti spre Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea au fost anulate, potrivit companiei aeriene, scrie realitatea.net.

    Mai multe curse interne Tarom care urmau sa decoleze astazi din Bucuresti spre Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea au fost anulate din cauza unei actiuni spontane a pilotilor Tarom care zboară pe avioane ATR, aeronavele utilizate pentru cursele interne.

    Totodata zborurile Tarom spre  Madrid si Barcelona inregistreaza mici intarzieri din cauza acestor actiuni spontane a caror motivare inca nu este clarificata, a precizat pentru RRA șefa Departamentului comunicare Tarom, Georgeta Dinu.

    Până acum, au fost anulate cursele Tarom din Bucureşti spre Cluj (ora 7.30), Satu Mare (7.55), Baia Mare (7.55) şi Oradea (8.00).

    De asemenea, au fost anulate curse cu destinaţia Bucureşti de la Târgu Mureş (7.00), Sofia (7.05), Iaşi (7.10), Chişinău (7.15), Baia Mare (11.05) şi Oradea (11.10), se arată pe site-ul Aeroportului „Henri Coandă”.

    Potrivit reprezentanţilor Tarom, celelalte zboruri se desfăşoară conform programului.

    Piloții din cadrul TAROM au declanșat duminică dimineață un protest spontan, iar două curse au fost deja amânate. În lipsa unor piloți de rezervă, avioanele nu s-au mai ridicat de la sol.

    Piloții TAROM de pe aeronavele Airbus au recurs la o acțiune protest spontană duminică dimineață. Deja primele două curse ale zilei nu au fost efectuate. Nu a fost anunțată grevă, ca în 2005, ci piloții se declară inapți de a conduce avioanele.

    În condițiile în care TAROM funcționează cu un număr fix de angajați, dacă unul dintre aceștia este bolnav, nu există înlocuitor, iar avionul rămâne la sol.

    Nemulțumile piloților de pe Airbus-uri, potrivit dcnews.ro.

    – Piloții TAROM primesc un salariu fix, după care sunt plătiți cu diurne pentru cursele externe, astfel că toți își doresc să zboare în afara granițelor.
    – Salariile piloților TAROM sunt cele mai mici din Europa, aceștia câștigând cu aproximativ 50% mai puțin.
    – În condițiile în care în ultima vreme a scăzut numărul curselor externe, și veniturile piloților au avut de suferit: Airbus-urile au ajuns să aibă mai puține curse externe decât Boeing-urile.

    Conform site-ului oficial, flota TAROM are în componență șase aeronave Airbus: patru – A318-111 și două – A310-325.

    Oficial din Ministerul Transporturilor: „Nu e grevă, se îngreunează circulația„.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.