Bătălia pentru Scoția, pe ultima sută de metri. Unioniștii au un mic avans față de susținătorii independenței





Tabăra celor care îşi doresc ca Scoţia să rămână în interiorul graniţelor Marii Britanii a trecut din nou în faţa celor care isi doresc independenta, cu cinci zile înaintea referendumului istoric. Aceştia sunt creditaţi cu 51 la sută din intenţiile de vot, în timp ce susţinătorii independenţei numără 49 la sută. Pe 18 septembrie, scoţienii merg la urne pentru a vota viitorul ţării lor, potrivit Digi24.
Cu mai puţin de o săptămână înaintea referendumului pentru independenţă, unioniştii şi separatişti sunt despărţiţi în sondaje de doar două procente, care se înscriu în marja de eroare.
„Scoţienii nu vor fi păcăliţi de preţul petrolului, de marile pieţe sau de marele guvern de la Londra. Nu vom permite să pierdem această şansă unică în viaţă să construim o ţară mai prosperă şi o societate mai echitabilă”, spune Alex Salmond, liderul Partidului Naţional Scoţian.
Politicienii de la Londra fac toate eforturile pentru a-i păstra pe scoţieni în Regat. Ei avertizează asupra pericolelor care vin împreună cu independenţa şi promit o autonomie mai mare
„Facturi mai mari la alimente şi la celelalte produse, pierderea locurilor de muncă, distrugerea oportunităţilor de investiţie. Intrăm pe un teren economic minat”, afirmă Gordon Brown, fost premier al Marii Britanii.
„Trebuie să le spuneți oamenilor că răspunsul NU aduce cu el, totuși, schimbări. Este un vot care dă puteri mai mari, este un vot pentru o Scoție mai puternică, este un vot pentru un Parlament scoțian cu mai multe puteri”, susține Ed Miliband, liderul Partidului Laburist.
Politicienii de la Londra au primit ajutor şi din partea FMI. Un purtător de cuvânt al instituţiei financiare a declarat că, după o eventuală declarare a independenţei, Scoţia riscă să aibă probleme financiare.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)