Peste 22% dintre copiii români petrec peste cinci ore zilnic în fața ecranelor – OMS. „Nu își dau seama că sunt dependenți”





Potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste 22% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, petrec mai mult de cinci ore în fața ecranelor, unii chiar și pe timpul nopții. Folosirea excesivă a tehnologiei digitale poate duce la dependența de ecrane. România este pe primul loc în Europa la consumul problematic de tehnologie în rândul celor mici, relatează ProTv.
Aproape un sfert dintre adolescenții de până în 15 ani din România pur și simplu nu se pot dezlipi de telefon, iar cifrele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinți, spun specialiștii.
Suntem pe primul loc în Europa la „consum problematic de rețele sociale”, iar după noi vin Malta, Bulgaria și Irlanda. Cel mai puțin pe telefon stau cei din tarile nordice.
„Au dificultăți în a se opri sau a respecta regulile cu privire la folosirea tehnologiei. Nu au hobby-uri în afara tehnologiei, sunt izolați. De obicei în familii în care nu există limite clare, părinții oferă telefonul copilului, fără limite impuse”, a declarat pentru ProTv Diana Tăut, investigator pentru România în studiul OMS.
Specialiștii spun că jocurile video și rețelele sociale sunt concepute tocmai pentru a provoca dependență.
Din păcate, psihologii spun că zilnic în cabinetele lor ajung copii care petrec peste 4 ore pe zi în fața ecranelor. Terapeuții le recomandă părinților să-i implice pe copii în cât mai multe activități fără telefon sau tabletă.
Citește și:
#nofake – Platforma unde poți raporta conținutul digital fals
Comentariile portalului
Odihna vesnica !!
Deci, infradtructura orașului e legată de sărbătorile religioase!?
Imi cer scuze,poate gresesc ,fara sa tin partea soferului si facand abstractie de functie,din video nu vad cu ce a gresit omul? Se pregateste sa intre in locul (...)