Două proiecte importante câștigate de Universitatea „Aurel Vlaicu”





Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad a câştigat două proiecte importante care vor ajuta tinerii în vederea orientării profesionale și vor ajuta la integrarea în mediul social al celor cu tulburări psihice.
Primul proiect câştigat se numeşte „SPSM-Employabilité en Europe -Sănătate publică şi sănătate mintală: nevoi, formare şi angajabilitate”. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu tulburari psihice, iar obiectivul principal al proiectului este schimbul de bune practici privind integrarea socială a acestor persoane prin crearea unor locuri de muncă adaptate particularităţilor lor. S-a constatat din practică că angajarea şi implicarea într-o activitate cu rol social ajută la însănătoşirea şi integrarea socială a persoanelor cu tulburari psihice. Proiectul se realizează în parteneriat cu organizaţii de profil din Franţa (Fédération Agapsy), Luxemburg (CRP-Santé), Elveţia (Fondation Trajets) şi Belgia (Article 23 Asbl) şi are o durată de 36 de luni, de la 01/09/2014, până la 31/08/2017. Obiectivele specifice proiectului sunt: prospectarea pieţei muncii privind capacitatea de a oferi locuri de muncă de către fiecare ţară parteneră; stabilirea competenţelor necesare profesioniştilor; seminarii pilot de formare pentru angajatorii interesaţi să ofere locuri de muncă; recomandări privind politicile sociale de angajabilitate a persoanelor cu tulburări psihice.
Cel de-al doilea proiect se numeşte „What really matters” și este un proiect de parteneriat strategic în domeniul formării profesionale care îşi propune realizarea consilierii în carieră a tinerilor (liceeni din clasele terminale şi studenţi). În cadrul proiectului sunt parteneri români şi străini, dintre care Nicosia-Cipru, Turcia, Ungaria-Universitatea Szent Istvan şi Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Proiectul se derulează pe parcursul a 36 de luni, de la 1 septembrie 2014 până la 31.08.2017. Principalele activităţi ale proiectului sunt construirea unei platformă on-line, cercetări privind zonele de interes ale tinerilor şi profesiile atractive, workshopuri, conferinţe, zilele carierei şi editarea unui ghid de bune practici privind consilierea în carieră a tinerilor.
Amândouă proiectele aparțin programului european ERASMUS+, axa KA 2
Comentariile portalului
Romania va merge mai departe, indiferent ca va iesi Gladiatorul Galeriei sau Harry Nicusor Potter, ea va ramane tot in UE, nu vor mai putea sulfari firmele de cotet ale (...)
https://web.facebook.com/reel/1625671734761961
Cum se luptă Nicușor cu mafia imobiliară: - pierde procese pe bandă rulată (pe banii cetățenilor, cu firme externe de avocatură) - refuză să pună în aplicare sentinț (...)