„Egiptul, dar al Nilului” – o călătorie vizuală, la Bibliotecă





În fiecare colț al lumii există locuri care ne ating inima într-un mod unic și profund. Un astfel de loc este Egiptul, perceput nu doar ca o destinație de vacanță, ci ca o veritabilă poartă către trecut, o întâlnire cu istoria, cultura și frumusețea sa milenară. Pe măsură ce pășim pe pământul acestui ținut fascinant, descoperim o lume plină de mistere și minuni, o lume care a influențat și continuă să influențeze civilizația umană.
Marți, 16 iulie 2024, începând cu ora 18:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă lansează invitația de a participa la vernisajul expoziției de fotografie „Egiptul, dar al Nilului” – o adevărată călătorie în timp surprinsă prin obiectivul aparatului de fotografiat de către Antonela Toma, pe meleagurile despre care Herodot scria: „nicăieri în lume nu vom găsi la un loc atâtea lucruri minunate și de o grandoare care te lasă fără cuvinte”: Egiptul.
Egiptul este adesea asociat cu imagini ale piramidelor mărețe, ale Sfinxului enigmatic, cu papirusuri, comori ale faraonilor și temple grandioase, ce stau mărturie a unei mărețe civilizații antice, cu realizări extraordinare în arhitectură, matematică, astronomie și artă. Fiecare bloc de piatră, fiecare hieroglifă gravată și fiecare coloană sculptată ne vorbesc despre o epocă de inovație și de cunoaștere profundă. Dacă toate acestea alcătuiesc paginile volumului „Descoperă Egiptul”, semnat de Antonela Toma în anul 2020, autoarea ne propune acum o călătorie vizuală fascinantă, surprinsă de-a lungul Nilului ca sursă vieții și a inspirației.
Vernisajul expoziției va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, incluzând un dialog susținut de Antonela Toma, alături Mircea O. Boran E.AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, și prof. drd. Ioana Nistor – o invitație de a explora și de a înțelege mai bine acest tărâm divers și unic.
Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Egiptul, dar al Nilului”, în perioada 16-29 iulie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)