Rezultatele înainte de contestații la Evaluarea Națională. Nicio notă de 10 pe linie la Arad, dar sunt cinci medii de peste 9,90





Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate de Ministerul Educației pe site-ul evaluare.edu.ro. Conform procedurii, numele elevilor sunt anonimizate. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).
Rezultatele finale urmează să fie afișate pe 9 iulie.
În județul Arad, sunt cinci elevi cu medii care se apropie de nota maximă (9,90 și 9,95), elevi de la Liceul Național de Informatică, Colegiul Național „Moise Nicoară” și Colegiul Național „Vasile Goldiș”. Dintre aceștia, patru elevi au obținut nota 10 la Matematică.
De asemenea, sunt peste 100 alți elevi care au obținut o medie de peste 9.
Inspectoratul Școlar Județean transmite următoarele despre Evaluarea Națională de la Arad: „Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 69,49%. Din totalul de 3363 elevi prezenți la Evaluarea Națională, 2177 elevi au obținut media peste 5. Niciun elev nu a obținut media 10, înainte de contestații, iar cea mai mică notă este obținută de un candidat de la Școala Gimnazială Măderat, cu media 1,40”.
Ligia Deca, ministrul Educației, a susținut astăzi o conferință de presă pentru a anunța sinteza rezultatelor la Evaluarea Națională, înainte de contestații.
La nivel național, la Limba Română, 77,6% dintre candidații prezenți au obținut note peste 5, față 73,98% la simulare. La Matematică, 68,7% din total au obținut note peste 5, față de 42,3% la simulare, scrie biziday.ro.
407 candidați au obținut nota 10 la Limba Română, iar la Matematică 1.062. Candidații care au luat 10 la ambele probe sunt 65 la nivelul întregii țări. Peste 33% din copii au obținut medii între 7 și 8,99%, cel mai mare procent.
Au fost prezenți aproape 153 de mii de candidați, la cele două probe. Cea mai ridicată prezență s-a înregistrat în București, Neamț, Constanța, Ilfov, Tulcea și Gorj, peste 98%; iar cea mai scăzută în Teleorman, Brăila, Olt, Satu Mare și Bihor, cu rate între 89% și 91,4%.
E anul în care evaluarea digitalizată se generalizează. Pentru prima dată la EN, lucrările au fost corectate în întregime în platfoma de evaluare digitalizată.
Comentariile portalului
Odihna vesnica !!
Deci, infradtructura orașului e legată de sărbătorile religioase!?
Imi cer scuze,poate gresesc ,fara sa tin partea soferului si facand abstractie de functie,din video nu vad cu ce a gresit omul? Se pregateste sa intre in locul (...)