Cel puțin 22 de milioane de voturi ale lui Putin au fost falsificate, potrivit Novaya Gazeta





Publicația independentă rusească Novaya Gazeta, exilată din Rusia, arată că cel puțin 22 de milioane de voturi exprimate pentru președintele rus Vladimir Putin în timpul alegerilor din weekendul trecut au fost false, ceea ce înseamnă o fraudă electorală record pentru Rusia.
Frauda a fost atât de vastă încât este practic imposibil să se stabilească cu certitudine proporția de voturi reale, menționează Novaya Gazeta.
Varianta europeană a gazetei (în limba engleză) a folosit o metodă concepută de matematicianul Sergey Shpilkin pentru a estima ponderea voturilor „neregulate” în alegeri, pe baza datelor pentru 97% din voturi procesate de Comisia Electorală Centrală (CEC), colectate de canalul Telegram Nevybory.
Estimarea inițială a indicat 31,6 milioane de voturi false, dar Moscova a fost ulterior exclusă din analiză din cauza votului online pe scară largă în capitală, o formă de vot care face dificilă urmărirea prezenței la vot.
Potrivit informațiilor oficiale, excluzând votul electronic, la alegeri au participat 74,5 milioane de alegători. 64,7 milioane dintre aceștia, potrivit Comisiei Electorale Centrale, au votat pentru Putin.
În cele din urmă, președintele Vladimir Putin a câștigat oficial alegerile cu un scor de 87, 28%.
Cei trei „contracandidați” ai lui Putin în aceste alegeri au fost Nikolai Haritonov de la Partidul Comunist (care a obținut oficial 4,31%), Vladislav Davankov de la Partidul Oamenilor Noi (3,85%) și Leonid Sluțki de la Partidul Liberal Democrat (3,2%).
Kremlinul și-a dorit un sprijin de peste 80%. Regiunile s-au întrecut să îl ofere. Țintele stabilite de Kremlin pentru aceste alegeri au fost modificate în timp, a dezvăluit și publicația independentă rusească Meduza, citată de HotNews.
Sondajele independente au arătat nu mai mult de 55% din voturi pentru Putin
ExtremeScan, o organizație care a efectuat sondaje independente de tip exit-poll, a publicat cifre care indică o fraudă masivă în favoarea lui Putin. Datele sunt publicate de The Moscow Times, publicație citată de Ziarul Național din Moldova.
Potrivit proiectului ExtremeScan, dictatorul rus nu ar fi obținut mai mult de 55% din voturi. Acest procent este în contrast puternic cu rezultatele raportate oficial, care i-au oferit lui Putin un sprijin record de aproape 88%.
Mai mult, dacă ne uităm la numărul total de alegători ruși, inclusiv cei care nu s-au prezentat la urne, datele sunt și mai uluitoare. Doar 44% din votanți l-au susținut pe Putin, în timp ce Davankov a primit 3%, Sluțky – 2%, Haritonov – 1%.
1% din buletine de vot au fost anulate, 19% dintre alegători nu au mers deloc la vot, iar 30% au refuzat să dea un răspuns privind votul lor.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)