Patru incendii de vegetație uscată, în zone diferite ale județului, în aceeași zi





Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că în cursul zilei de ieri, 23 februarie, pompierii militari arădeni au intervenit pentru a stinge și a înlătura efectele negative produse de arderile necontrolate ale vegetației uscate și mărăcinișului.
Incendiile s-au produs, după cum urmează:
– un incendiu în localitatea Bârsa, în urma căruia a ars o suprafață de teren de aproximativ 17 hectare;
– un incendiu în localitatea Bătuța, în urma căruia a ars o suprafață de teren de aproximativ 1 hectar;
– un incendiu în localitatea Iosaș, în urma căruia a ars o suprafață de teren de aproximativ 1 hectar;
– un incendiu în localitatea Zăbalț, unde au fost afectați aproximativ 100 de metri pătrați.
„Vă reamintim că arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ!”, precizează ISU Arad.
Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de operatori economici, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)