marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Angajații Samsung au furnizat, neintenționat, date sensibile serviciului de chatbot ChatGPT

    de - | 15 aprilie 2023, 12:58 PM | IT

    0

    (foto: HR Grapevine)

    Compania Samsung a suferit trei scurgeri de date cauzate de angajații săi care au partajat documente interne, inclusiv note de întâlnire și cod sursă cu serviciul de chatbot ChatGPT, deși în ghidul de utilizare al chatbot-ului, la punctul 8, OpenAI specifică „nu partajați informații sensibile în conversațiile dvs.”, informează dnsc.ro, citând securityaffairs.com.

    Într-unul dintre cele trei incidente de introducere accidentală a informațiilor, unul dintre angajați a cerut ChatGPT să optimizeze secvențele de testare pentru identificarea defecțiunilor în cipurile pe care le proiectau, iar într-un alt caz, un angajat a folosit ChatGpt pentru a converti notele unei întâlniri într-o prezentare.

    Samsung a trimis angajaților săi un avertisment cu privire la potențialele pericole ale scurgerii de informații confidențiale spunând că datele sunt imposibil de recuperat deoarece sunt stocate pe serverele OpenAI. De asemenea, compania a început să-și dezvolte acum propriul instrument AI pentru uz intern, dar angajații pot folosi doar solicitări ce sunt limitate la 1024 de octeți.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.