Locul I și al II- lea la concursul de Public Speaking, obținute de elevele Colegiului Național ,,Moise Nicoară” din Arad





Comunicat. În urma probei regionale a Concursului Național de Public Speaking în limba engleză, desfășurat sub auspiciile ESU UK, elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad se califică cu punctaje deosebite la probele semifinale și naționale, care vor avea loc în București. Cele trei eleve calificate – Pătcaș Maria cu 100 de puncte, Vesa Alexia cu 98 de puncte, respectiv Popa Maia cu 93 de puncte – au dat dovadă de o performanță remarcabilă în acest concurs, alcătuind numărul cel mai mare de elevi calificați de la aceeași școală din vestul țării. Dintre cei 18 participanți calificați la faza semifinală de la București, elevele Colegiului Național „Moise Nicoară” au avut printre punctajele cele mai mari la faza regională, concursul cuprinzând elevi din județele din vestul țării.
Concursul de Public Speaking este unul prestigios și recunoscut la nivel internațional, fiind organizat în fiecare an de către English Speaking Union România. Tema discursurilor din acest an pentru categoria de vârstă 16- 20 de ani este „Relations Between Nations Are Too Important To Be Left To Governments Alone” („Relațiile între națiuni sunt prea importante să fie lăsate doar în seama guvernelor”). Acest titlu face referire directă la situația politică actuală din Europa, anume conflictul dintre cele două țări din estul continentului – Rusia și Ucraina. Subiectul evidențiază dorința de mediere pașnică, pe cale diplomatică, a diferendului dintre națiuni și evitarea izbucnirii unui dezastruos Al Treilea Război Mondial, participanții abordând tema în discursul lor dintr-un punct de vedere educat și diplomatic.
Pentru fiecare probă, participanții trebuie să susțină un discurs de cinci minute pe tema propusă, aceștia fiind punctați pe criterii precum intonație, limbaj nonverbal și conținut.
Elevele Colegiului Național „Moise Nicoară” au fost coordonate de prof. dr. Vanda Stan, șefa de catedră de limba engleză, și de prof. Lavinia Pîrv. Prin devotamentul lor și munca depusă pentru îndrumarea participantelor, ele s-au asigurat că acestea vor avea rezultate distinse la fiecare probă, la fel cum toți elevii participanți de la Colegiul Național „Moise Nicoară” au făcut dovada intensei pregătiri desfășurate sub îndrumarea doamnelor profesoare.
Probele semifinale și finale vor avea loc în 25 – 26 martie, la Liceul Internațional de Informatică din București.
Un singur elev român se va putea califica la proba internațională finală, care va avea loc în Londra, pe data de 12 mai. Menționăm faptul că un fost elev al colegiului nostru, coordonat de către doamna prof. Vanda Stan, a câștigat, în urmă cu nouă ani, finala acestui concurs prestigios de la Londra, fiind unul dintre numeroșii elevi care au obținut rezultate remarcabile la acest concurs.
De asemenea, alți cinci elevi ai școlii noastre au obținut premii la faza regională: premiul al II-lea – Ardelean Ruben, Curtuți Paul ( prof. Diana Rotaru), Binchici Flavius Mihai (prof. Mihaela Motorca); premiul al III-lea – Gorbe Birta David (prof. Diana Rotaru), Hărduț Rareș (prof. Lavinia Pîrv).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)