vineri, 3 mai, 2024

Special Arad Logo

    Francezii s-au pierdut cu firea, au ratat, iar Argentina este campioana lumii la fotbal

    de - | 18 decembrie 2022, 9:35 PM | Internaţional

    0

    Argentina s-a încoronat campioana lumii după un meci cum rar s-a văzut la un turneu final. Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

    Sud-americanii au început tare, au presat puternic, au intrat la limita regulamentului și, după 20 de minute, efectele s-au văzut și pe tabelă: Ousmane Dembele i-a pus piedică prostește lui Di Maria în propriul careu și arbitrul a acordat penalty pentru Argentina! Prilej pentru Messi să-și scrie numele în istorie și să puncteze pentru 1-0.

    ar dacă 60 de minute Franța nu a jucat absolut nimic, în ultima jumătate de ora s-a întâmplat exact pe dos, Argentina ținându-se de corzi ca să nu fie făcută KO. Argentina – Franța 2-2 după 90 de minute la CM Qatar 2022 și s-a intrat în prelungiri.

    Iar Argentina a renăscut în reprizele suplimentare! După câteva parade ale lui Lloris, Messi a a punctat în minutul 110: 3-2. Dar starul din naționala Franței nu s-a lăsat mai prejos și a scos un penalty pe care tot el l-a tranformat: 3-3 și s-a trecut la loviturile de departajare.

    Francezii s-au pierdut cu firea, Kigsley Coman și Tchouameni au ratat și Argentina câștigă Cupa Mondială după un meci nebun, cel mai spectaculos dintre finalele tuturor Mondialelor!

    Argentina – Franța 3-3 (4-2 după lovituri de departajare)

    Au marcat: Messi 23 pen, 110, Di Maria 36 / Mbappe 80 (pen.), 82, 118 pen

    Argentina: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – Di Maria, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister – Messi, J. Alvarez

    Franța: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Griezmann, Tchouameni, Rabiot – Dembele, Giroud, Kylian Mbappe.

    Mai multe detalii AICI

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.