Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este înmormântată într-o capelă mică, lângă castelul Windsor





La finalul funeraliilor de stat urmărite de milioane de oameni din întreaga lume, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este condusă acasă la îndrăgitul său Castel Windsor pentru a fi înmormântată într-o capelă mică, în cadrul unei ceremonii private, relatează Reuters.
Ridicat de William Cuceritorul după cucerirea normandă din 1066, Castelul Windsor a fost reconstruit şi remodelat de-a lungul secolelor, însă este cel mai vechi şi cel mai mare castel ocupat din lume.
Situat în apropierea Londrei, castelul a fost principalul refugiu de weekend al reginei, iar în ultimii săi ani de domnie a fost locuinţa sa preferată.
Un incendiu uriaş din 1992 a provocat numeroase pagube, evenimentul adăugându-se unui şir de scandaluri care au afectat familia regală într-un an pe care regina l-a numit „Annus Horribilis” („Anul îngrozitor”).
Castelul Windsor este locul de odihnă a peste o duzină de regi şi regine. Majoritatea sunt îngropaţi în capela St. George, printre aceştia numărându-se Henric al VIII-lea, care a decedat în 1547 şi Carol I (Charles I, în limba engleză), care a fost decapitat în 1649.
Regina va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său.
Mare parte din muzica de la ceremonia de înmormântare a fost compusă sau aranjată de William Henry Harris, organist la capelă în perioada 1933-1961. El i-ar fi predat viitoarei regine lecţii de pian pe vremea când era o mică prinţesă.
Regina şi soţul său, prinţul Philip, au devenit membri ai Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie – la capela St. George în 1948.
Sicriul prinţului Philip, care a încetat din viaţă la 9 aprilie 2021, a fost depozitat în cripta „Royal Vault”, pentru a putea fi îngropat alături de regină.
Sursă foto și text: AGERPRES
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)