marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cannes 2022. Filmul „Metronom” al lui Alexandru Belc a câștigat premiul pentru regie la secţiunea „Un Certain Regard”

    de Special Arad | 28 mai 2022, 11:43 AM | Film

    0

    Vineri seara, Un Certain Regard, principala secţiune paralelă a Festivalului de film de la Cannes, şi-a anunţat palmaresul ediţiei 2022. Filmul «Metronom» realizat de Alexandru Belc a primit Premiul pentru regie.

    «Metronom» este primul lungmetraj al lui Alexandru Belc. Filmul preia titlul celebrei emisiuni «Metronom» de la Radio Europa Liberă realizată în anii 70 de Cornel Chiriac. Pe genericul filmului figurează o serie de tineri actori talentaţi precum Mara Bugarin, Serban Lazarovici şi Mara Vicol. «Veteranul» Vlad Ivanov interpretează de partea sa rolul unui temut colonel de Securitate.

    Premiul Un Certain Regard i-a revenit filmului francez «Les Pires» al lui Lise Akoka şi Romane Gueret în care este se evocă un casting sălbatec într-o suburbie a oraşului Boulogne-sur-Mer.

    Au mai fost decernate premiul pentru cea mai bună performanţă, premiul pentru scenariu şi premiul juriului, un juriu prezidat anul acesta de producătoarea italiană Valeria Golino.

    21 de filme, printre care și drama R.M.N. a regizorului Cristian Mungiu, concurează pentru premiul Palme d’Or. Premiul cel mare va fi decernat astăzi, în ultima zi de festival.
    Sursa foto: FB Metronom/festival-cannes.com/Photocall

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.