duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

    Garda de Mediu Arad avertizează că problemele de salubrizare din zona 5 a județului sunt la un pas să declanşeze starea de urgență

    de Special Arad | 11 mai 2022, 5:30 PM | Știri Arad | Topic special

    2

    (foto: Garda de Mediu)

    Comunicat. Problemele de salubrizare din zona 5 a județului Arad trenează deja de câțiva ani și ar putea determina instituirea Stării de Urgență, de către Prefectură, așa cum s-a întâmplat în anul 2019.

    Operatorul este SC CONSULT SOC.CENTRUM în baza contractului dintre societate și ADISIGD Arad, iar începând din 02.03.2020 acesta a primit mai multe sancțiuni, pentru mai multe încălcări ale legislației.

    Astfel, Comisariatul Județean Arad a aplicat acestei societăți, în anul 2022, două amenzi în valoare de 1 x 50.000 lei (pentru lipsa autorizației) și 1 x 40.000 lei (pentru colectarea necorespunzătoare – deșeuri amestecate).

    În 2021, au mai fost aplicate două amenzi în valoare de 150.000 lei. Mai mult decât atât, ADISIGD ARAD a început procedura de reziliere a contractului în data de 13.04.2022, prin ședința AGA fiind aprobată începerea demersurilor.

    În 18.05.2022 va avea loc o nouă ședință AGA pentru rezilierea efectivă a contractului, deoarece în termenul dat de AGA, de 30 de zile, nu au fost remediate neconformitățile semnalate.

    În acest moment o echipă de comisari se află pe Valea Mureșului pentru a reverifica situația din teren și a dispune noi măsuri, funcție de caz.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. De cand au facut ADI asta tot probleme sunt. In zona 5 nu s-a mai revenit la normal de cand a plecat firma aia de apartament. Primariile s-au asociat si au facut niste firme, care strang gunoiul, dar motorina se tot scumpeste, masinile se defecteaza. Cand vine cu camiometa sau tractorul cu remorca si bate vantul sunt gunoaie peste tot. Da pe Cioanca nici unde nu-l doare. Ca nu-i treaba lui la serviciu. El doar trebuie sa mearga la parade si festivitati (si chefurile de dupa). Eu tot astept ziua cand va avea serviciul la Eftimie Murgu, dupa gard, cu paza.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.