marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Românii plecaţi la muncă în Occident au trimis în țară o sumă record: peste 5,6 miliarde de euro

    de - | 20 februarie 2022, 9:28 AM | Naţional | Recomandările editorilor

    0

    Românii plecaţi la muncă în Occident, rămân în continuare, cei mai mari „investitori străini”.

    Oficial, aceştia au trimis în 2021, în ţară, peste 5,6 miliarde de euro. Un record, dacă ne raportăm la ultimii trei ani. În realitate, suma este mai mare. În luna decembrie, de exemplu, când au venit de sărbători, oamenii au lăsat şi sume în numerar.

    Cristian Dumitrescu, un român care lucrează în Marea Britanie, a trimis în fiecare lună a anului trecut în jur de 2 mii de lire.

    Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, cei mai mulți bani au venit în 2021 din Germania – peste 1,3 miliarde de euro – ţara urmată de Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, Statele Unite și Austria.

    În ceea ce privește modalitatea de trimitere a banilor, aceasta s-a schimbat de-a lungul timpului, iar acum românii preferă transferul rapid, dacă se poate cu taxe cât mai mici. Numai printr-o singură instituţie financiară care se ocupă de transferuri online în sistem rapid
    au ajuns în România 316 milioane euro, reprezentând o creștere cu 79% față de anul 2020.

    Citește articolul integral pe stirileprotv.ro.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.