Greierele a devenit aliment oficial în UE. Cum poate fi consumat
Începând din data de 10 februarie, greierele de casă a devenit aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat ca specia ‘Acheta domesticus’ să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau uscată pentru gustare şi sub formă de pudră ca ingredient alimentar.
Comisia UE susţine că este la latitudinea consumatorilor să decidă dacă vor sau nu să mănânce insecte. Utilizarea insectelor ca sursă alternativă de proteine nu este nouă, iar acestea sunt consumate în mod regulat în multe părţi ale lumii.
Alte insecte care au fost aprobate pentru consumul alimentar sunt lăcusta migratoare şi viermele galben de făină.
Normele UE privind etichetarea alimentelor identifică o listă de 14 alergeni care trebuie etichetaţi (de exemplu, ouă, lapte, peşte, crustacee etc.) pentru a permite persoanelor care au alergii alimentare să fie informate dacă produsele conţin ingrediente la care sunt sensibile.
Comentariile portalului
Am văzut ceva asemănător în Prizren-Kosovo, în, 2019. Erau îmbrăcate cu ele tulpinile pomilor din zona pietonala. Din cate îmi amintesc, era un proiect scolar.
Frumos.Un OM cu suflet URIAS. Felicitāri
O mare parte sunt plamaditi sub sutana lui Noghiu urmașul patriarhului Daniel sau 50 cent vedetă la polivalentă cu 3 mii de zombi. CredeNumai și nu cerceta Votează PLN Da Construim. (...)