Trofeul Zăpezii la badminton, una dintre primele competiții găzduite de noua sală de sport din Șimand





„Omul sfințește locul”, spune un proverb românesc. Profesorul Daniel Constantin Mărcuș se încadrează la categoria oamenilor în urma cărora se vede ceva, care pe lângă că a sădit generațiilor de elevi din Șimand sămânța omului de calitate, a reușit să pună localitatea arădeană pe harta bazelor sportive, prin cocheta sală de sport sau complexul sportiv cu terenuri de baschet, volei, mese de șah, de tenis de masă etc.
Dată în folosință în această lună a cadourilor, sala de sport din Șimand a găzduit, înaintea Crăciunului, o inedită competiție de badminton, Trofeul Zăpezii, care a reluat tradiția întrecerilor dedicate „fluturașului” organizate la Șimand, întreruptă de pademia de coronavirus.
Despre duelurile de la fileu nu ar fi prea multe de spus, importantă fiind, până la urmă, buna dispoziție, pentru care, parcă pe nesimțite, jucătorii au ars calorii, au executat fandări, pași adăugați, schimbări de direcție… Daniel Dragoș (profesor EFS la Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” Arad) a avut victorii pe linie, în ultimul act depășindu-l pe Iulian Perpelici (vicepreședinte al Fundației Române de Aikido Aikikai și dojocho – președinte – al Aramitama Dojo Arad), scor 2-0. Bronzul a fost obținut de Dan Ciriperu (Univ. „Aurel Vlaicu” Arad), 2-0 în finala mică cu Dan Lazăr (profesor EFS la Liceul Teoretic Cermei – redactor SpecialArad). Comportări onorabile au mai avut: Vlad Sârb (Arădeanul.Info – PrintShop Arad), Mircea Crișan (Primăria Șiria), Alexandra Damian (Poliția de Frontieră) și Marius Herța (Sportsin), acesta din urmă cucerind primul loc în proba de dublu, alături de campionul de la simplu.
Gândurile profesorului Mărcuș se îndreaptă acum spre un bazin de înot, pentru că… „omul sfințește locul”!
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)