marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ce răsturnare! Franța a învins Belgia după 0-2 și va juca finala Ligii Națiunilor cu Spania

    de - | 8 octombrie 2021, 8:33 AM | Sport

    0

    Belgia și Franța s-au întâlnit într-o nouă semifinală, după cea de la Mondialul din 2018. Naționala „Cocoșului Galic” mergea atunci mai departe după o victorie cu 1-0.

    Prima parte a fost dominată clar de belgieni, care, în minutele 37 și 41 au înscris prin Carrasco și Lukaku, goluri care păreau că îi asigură naționalei pregătite de Roberto Martinez biletele pentru finala cu Spania.

    „Diavolii roșii” au cedat inițiativa după pauză și au fost pedepsiți. În minutul 62, Mbappe s-a distrat cu defensiva belgiană, apoi i-a pasat lui Benzema. Starul lui Real a pivotat cu doi oameni în spate și a șutat din cădere, la colțul lung. scrie gsp.ro.

    La a treia tentativă, după două căderi teatrale, Griezmann a obținut până la urmă un penalty, profitând de neglijența lui Tielemans. Mbappe a tras perfect pentru 2-2.

    Minutele de final au fost foarte dramatice. Lukaku a trimis mingea în plasă în minutul 87, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid, după analiza VAR. La acțiunea imediat următoare, Pogba a zguduit bara transversală dintr-o lovitură liberă. Franța avea să dea lovitura datorită reușitei lui Theo Hernandez. Mingea a trecut linia când cronometrul arăta fix minutul 90:00.

    Franța va înfrunta Spania în marea finală, duminică, de la 21:45, pe Giuseppe Meazza. Belgienii rămân la Torino pentru a lupta pentru „bronz”, contra gazdelor.

    Belgia – Franța 2-3

    Au marcat: Carrasco ’37, Lukaku 41 / Benzema ’62, Mbappe ’69 (pen.), T. Hernandez 90

    Belgia: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard
    Selecționer: Roberto Martinez

    Franța: Lloris – Kounde, Varane, L. Hernandez – Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernandez – Griezmann – Benzema, Mbappe
    Selecționer: Didier Deschamps

    Stadion: Juventus, Torino
    Arbitru: Daniel Siebert, Asistenți: Jan Seidal, Eduard Beitinger (toți din Germania)

    Spania, prima finalistă din Nations League

    Spania este prima finalistă din Liga Națiunilor. „Furia Roja” a reușit să răzbune eliminarea din semifinalele Euro 2020, la exact 3 luni distanță. Luis Enrique a început partida fără vreun vârf autentic, dar cu trei oameni rapizi în ofensivă, Sarabia, Oyarzabal și Ferran Torres.

    Ultimii doi s-au sincronizat perfect la reușita de 1-0, în minutul 17. Centrare ideală, cu mult efect, prin spatele fundașilor italieni, și execuție improvizată a lui Torres, lângă bară. Bonucci a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, iar Oyarzabal l-a găsit din nou pe Torres pentru 2-0, la ultima acțiune a reprizei.

    Spre finalul partidei, în minutul 83, Chiellini a respins cu capul o centrare a oaspeților, Pino a simțit răsuflarea lui Chiesa și a pasat prea încet în spate. Extrema lui Juventus a sprintat pe lângă toți adversarii și ajuns la marginea careului de 6 metri, de unde a trimis către Pellegrini, dar golul jucătorului Romei nu a mai contat decât la statistici.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.